YGS ve LYS Sitesi

O Mazeret Üretmedi !

Posted on: 06/10/2009

Erzincan’da ÖSS imtihanı günü meydana gelen trafik kazasında babası ve kardeşini kaybeden genç kız komadayken hukuk fakültesini kazandı. Azimli kız, aylarca süren tedavisinin ardından Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne başladı.

o_mazeret_uretmedi
15 Haziran 2008 günü yapılan ÖSS’ye girdiği günün akşamı babasının kullandığı aracın şarampole yuvarlanması sonucu babası ve erkek kardeşi ölen, kendisi de komaya giren 19 yaşındaki Fulya Yalvaç, yoğun bakım ünitesinde yaşama tutunmaya çalışırken Erzincan Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Savcı olmak isteyen Fulya Yalvaç, tekerlekli sandalye ile de olsa okuluna başladı.

Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olan Fulya Yalvaç, ÖSS’ye girdiği gün olan 15 Haziran’da babası Sebahattin Yalvaç’ın (41) kullandığı 24 DP 701 plakalı otomobilin Erzincan- Sivas kara yolunun 7. kilometresinde Bozyazı köyü yakınlarında şarampole yuvarlanması sonucu ağır yaralandı. Doğusan A.Ş.’de işçi olarak çalışan babası Sebahattin Yalvaç ile kardeşi Samet’in (16) öldüğü kazadan sonra Fulya Yalvaç, aylarca Trabzon, Ankara ve Erzincan’da tedavi gördü. Vücudunun çeşitli yerlerinden 7 kez ameliyat olan Fulya Yalvaç, geçen yıl ÖSS’den eşit ağırlık puan türüne göre 363,375 alarak Erzincan 3’üncüsü ve Türkiye 394’üncüsü olmuştu.

TERCİHİ DERSANE ÖĞRETMENLERİ YAPTI

Kazanın ardından komaya giren genç kızın tedavisi sürerken, ÖSS sonuçları açıklandı ve Fulya’nın Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandığı öğrenildi. Dershane öğretmenleri Fulya’nın daha önceden isteği üzerine yaptıkları tercihin ardından sonuç iyileşmekte olan genç kıza iletildi. Defalarca yapılan ameliyatlar ve fizik tedaviler devam ederken, Fulya’nın Erzincan Üniversitesi’ndeki kaydı donduruldu. Geçen sürenin ardından sağlına kavuşan Fulya Yalvaç, şimdilik tekerlekli sandalyede de olsa okuluna başladı. Okulun ilk gününde kendisini yalnız bırakmayan Hülya Yalvaç’ın desteği ile derslere giren Fulya, büyük acılar çektiğini belirterek “Azmimi ve mücadelemi hiç yitirmedim. Bugün okulda başladığım için çok mutluyum. Okulu tamamlayıp başarılı bir savcı olacağım dedi.

SAĞLIĞI İYİYE GİDİYOR

Kızının en büyük desteği olan Anne Hülya Yalvaç ise kazada hayatını kaybeden babasının da en büyük hayalinin kızının hukukçu olması olduğunu hatırlatarak, “Kızım azmiyle başardı. Şimdi okulunu tamamlayacak ve sağlığına kavuşacak” dedi.

Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan anne, kızının sağlığının iyiye gittiğini, kısa zamanda ayağa kalkarak yürümeyi planladığını ifade etti.

15 Haziran günü meydana gelen trafik kazasında babası Sebahattin Yalvaç ile kardeşi Samet’in öldükleri söylenmeyen genç kıza bu acı haber bir yıl sonra verildi. Anne Hülya Yalvaç, kızının tedavisi için acı haberi ondan aylarca gizlediğini belirterek, “Bana babasını ve kardeşini sorduğunda defalarca yalan söyledim. Onların da hastanenin bir başka ünitesinde tedavi gördüklerini ifade ettim ama bu gerçeği geçtiğimiz haziran ayında Ankara’da tedavi görürken açıkladım. Bana, “Anne sen ne kadar güçlü bir kadınmışsın” diyerek sarıldı ve ağladı” dedi.

Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne başlayan Fulya için Rektör Prof. Dr. Büyükkasap’ın desteği ile özel bir oda oluşturuldu. Engelsiz Eğitim Ünitesi adı altındaki odada Fulya için bir bilgisayar ve ihtiyaçlarını karşılayabileceği araçlar sağlandı. Anne ve kızı kendilerine destek veren üniversite rektörüne teşekkür etti.

Kemal Arduç

Kaynak: www.erzincan24.com

1 Response to "O Mazeret Üretmedi !"

[…] Daha önce verdiğimiz “O mazeret üretmedi” yazımızdan sonra bir azmin zaferi öyküsünü daha sizlerle paylaşmak istiyoruz. Çoğumuzun […]

Yorum bırakın

Sayfalar